Mareld Skalkniv 9 cm

Mareld Skalkniv 9 cm

Liten men naggande god. Skalkniven är ofta den minsta och billigaste bland köksknivarna, men är inte oviktig för den sakens skull – tvärtom. Ofta är skalkniven en av kökets mest använda knivar, eftersom det jämt och ständigt dyker upp uppgifter där den kan komma till användning. Allt från att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna paket eller skala potatis. Tack vare sin nätta storlek är den smidig att använda och superenkel att diska.
Marelds köksknivar är framtagna med utgångspunkt i tysk knivtradition. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet som mäter 55-57 HRC. Det ger en tålig egg som klarar tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den är enkel att skärpa upp. Handtaget är tillverkat av ljust pakkaträ, en blandning av tunna trälager som sammanfogas med harts under hårt tryck. Det skapar ett hårt och kompakt material som passar bra i köket tack vare sina vattenavstötande och bakteriehämmande egenskaper.
För att bevara din skalkniv på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar den för hand och torkar den torr med en kökshandduk efter användning. Förvara den sedan på knivlist, i knivställ eller i knivfack för att hålla eggen så vass som möjligt.
Vi rekommenderar att du underhåller kniven med skärpstål samt slipar eggen med våtsten vid behov. För underhållsslippning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderar vi att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. På så vis kan du först använda den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Läs mer om Mareld Skalkniv 9 cm

Mareld Skalkniv 9 cm

Skalkniv

Hitta Mareld Skalkniv 9 cm även hos:














Rulla till toppen