Mareld Akio universalkniv 13 cm

Mareld Akio universalkniv 13 cm

En universalkniv hamnar någonstans mellan en skalkniv och en liten kockkniv. Perfekt för att hacka, skiva eller skära mindre grönsaker, till exempel schalottenlök eller vitlök. Universalkniven är också ett bra alternativ om du är mer bekväm med att använda en mindre kniv i köket. Med Mareld Akio universalkniv får du en liten kniv med stora möjligheter – ett bra val i varje kök.
Knivarna i serien Mareld Akio är tillverkade med damaskusteknik i 67 lager, vilket ger bladen ett vackert mönster som är unikt för varje kniv. Knivarna i serien är noga utvalda för att kunna fylla alla behov du kan tänkas ha i köket när det kommer till att skiva, skära, hacka och tärna. De har en hårdhet på 60-62 HRC. Det gör att de håller sig vassa länge, men samtidigt kräver lite extra jobb när de väl ska skärpas. Vi rekommenderar därför att du drar ett par gånger med ett skärpstål i diamant innan varje användning.
Knivarnas handtag är tillverkat av ljust pakkaträ, ett kompakt och tåligt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt, vilket gör att det passar mycket bra i köket. Handtagets form är rundat vid midjan och smalnar sedan av mot bolstret, vilket gör att du får ett ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen i ljust trä gör dessutom att du med fördel kan låta knivarna hänga framme på en knivlist.
Genom att ta hand dina knivar på rätt sätt ser du till att de håller i många år framöver. Vi rekommenderar som sagt att du använder ett skärpstål, men även att du vid behov slipar eggen med slipsten. Vi rekommenderar Mareld Slipsten 1000/3000, som passar mycket bra för underhållsslipning. För en riktigt rakbladsvass egg rekommenderar vi att du avslutar slipningen med Mareld Slipsten 4000/8000.

Läs mer om Mareld Akio universalkniv 13 cm

Mareld Akio universalkniv 13 cm

Universalkniv

Hitta Mareld Akio universalkniv 13 cm även hos:














Rulla till toppen